Barcelona Európa egyik legkedveltebb úti célja, a híres Ramblán naponta tízezrek sétálnak végig útba ejtve a piacot, a Sagrada Famíliát, Gaudí meghökkentő katedrálisát pedig milliók csodálják meg évente. Sant Sadurníba azonban kevesek látogatnak el, pedig Barcelonától mindössze félórányi autózásra található ez a különleges városka. A parányi településen egymást érik a pezsgőházak, az éttermekben magától értetődően cavát szervíroznak a napi menü mellé, az utcakövek pezsgősdugót formáznak, a karácsonyi fények pedig gyertya és fenyő helyett pezsgőspohár és buborék formájában pompáznak. Ide invitálunk mindenkit szeretettel!

A Placa Catalunyáról fél óránként induló „HÉV”-szerű vonattal eljuthatnak Barcelona belvárosából Sant Sadurní d’Anoiába (45 perc a menetidő), ahol az állomáson várjuk a kedves vendégeket, és rövid séta után a város egyik központi helyén tartjuk meg a választott kóstolót magyar nyelven. A kóstoló angol, spanyol és katalán nyelveken is megoldható.

90 perces kóstoló 8 cavával, ásványvízzel, falatkákkal

A cavák három szőlőfajtája egyenként milyen karakterű és mit ad hozzá a cuvée-khez? Miből készül a rozé cava a katalán Penedés borvidéken? Miért brut nature a cavák többsége, míg Champagne-ban a brut nature, vagyis a teljesen száraz nyerspezsgő jóval kevésbé általános?

Mindezekre választ kap a kóstoló résztvevője úgy, hogy közben a megfizethető kiváló caváktól a csúcsházak cavájáig nyolc tételt kóstolunk.

A kóstoló ára

2–3 fő esetén: 65 Euro
4–6 fő esetén: 40 Euro

A három megadott témán kívül egyéb témákban is szívesen tartunk kóstolót, a személyre szabott kóstoló végett keressen minket! Cavaházak meglátogatásában is szívesen segítünk, illetve kellő időben való jelentkezés esetén tengeri hajós borkurzust is szívesen szervezünk. Nagyobb létszámú kóstoló is megoldható.