A Costa Braván nyaral, de egy kicsit most már elmenekülne a hőség elől? Barátnőjével elkísérte a férjeiket Barca meccsre, és alternatív programot keresnek? Bortanfolyamra jár, és jó lenne egy kis különóra a spanyol pezsgők témájában? Irány Sant Sadurní d’Anoia, amely mindössze 50 perc kényelmes vonatozásra található Barcelona központjától.

Ezt a nem egész egynapos programot azoknak ajánjuk, akik nem akarnak nyakig merülni, csak éppen belekóstolnának a spanyol pezsgő tudományába és persze élvezetébe. Programunkat az elegancia jegyében alakítottuk ki mind a pincelátogatást, mind az ebédet és a kóstolót tekintve.

  • A program hossza bő 6 óra.
  • A program ára 130 euró / fő, és tartalmaz egy pincelátogatást, egy háromfogásos ebédet ásványvízzel, kávéval, egy pohár borral és üdvözlő pezsgővel, egy 5 soros kóstolót és transzfert az állomásról a pincészetbe, illetve a pincészetből az étterembe (a többi helyszín rövidke sétaútra van egymástól), idegenvezetést, tolmácsolást.
  • A program minimum 2 fő esetén foglalható.

11.00 Pincelátogatás a Pere Ventura birtokon

1

A pince szó nem teljesen megfelelő, inkább minden luxussal felszerelt borászati gyöngyszemről beszélhetünk a Pere Ventura esetében. Hűvösebb indőben a kandalló előtt ültetik le az érkező vendéget, hogy egy korty hűs rozépezsgő alatt pár szóban meséljenek a birtokról. A kiváló minőségű cavákat érlelő pincerendszerben van egy helyiség, amely leginkább szentélyre emlékeztet, karvastagságú gyertyák világítják be nagy rikán, fotózni nem szabad és nem is látható róla felvétel sehol – aki kíváncsi rá, annak el kell jönnie… De nem csak a szentély ér meg egy zarándoklatot, hanem az idén piacra dobott évjáratos, azaz vintage cavák, amelyek már a csomagolásukat tekintve is igazi szépségek, és szerencsére ehhez kiváló minőség is párosul!

13.00 Ebéd a Michelin Guide ajánlású Cal Blay étteremben

calblay_vinticinc9

A városka főutcájától kicsit távolabb, egy eldugott utcban található a település legnevesebb étterme. Amelyik pincészet ételekkel együtt, egy pezsgővacsorán szeretné elkápráztatni partnereit, az a Cal Blayban szervezi meg az eseményt. Érkezéskor pezsgővel üdvözlik a kedves vendéget, akit eztán asztalhoz kísérnek, és kezdetét veheti a háromfogásos kulináris utazás.

15.00 Kóstoló a patinás Cal Feru vinotéka hűs falai közt

Cal-Feru-Tasting-Room-3

Délután van, a város lakói még sziesztáznak, minden csendes, az üzletek zárva. A magyar utazók nehezen szoknak át a napközbeni pihenésre, ezért ajánljuk ezt a kellemes programpontot szieszta helyett: 6 soros pezsgőkóstolónkat a több mint félévszázados, 1000 tételt kínáló vinotéka elegáns különtermében tartjuk meg. A cavasor pedig ugyancsak az elegancia jegyében zajlik: megmutatjuk, hogy mit tesz a szőlőfajták egyik legnemesebbike, a pinot noir, ha helyi fajtákkal házasítják, és utánajárunk, hogy Champagne kincse, a chardonnay valóban a szőlők királynéja-e.