Recaredo Terrers / Rosmas, Brut de Racó / Sumarroca Negre

Recaredo Terrers / Rosmas, Brut de Racó / Sumarroca Negre

 

fullsizerender1, Recaredo Terrers, Brut Nature, Grand Reserva 2009

Színe közepes arany árnyalatú. Illatában mézes sütemény, mint amikor bemegy az ember egy macaronozóba, vagy inkább édes pékárukkal foglalkozó üzletbe. Első gondolatom az volt, hogy ez az ital iszonyúan jó lenne a karácsonyfa alá a mézeskalács majszolása közben. Ízben elegáns, kifinomult, közepes testű és egészen hosszú lecsengésű, krémes tétel. Azt gondolom egy nagyon klassz ital, szinte minden alkalomra. Az ára 16 Euro, de megéri. Kategóriában szerintem odaver egy csomó 10-20 ezer forintos Champagne-t.

Design: Elegáns, tradicionális design, kacsokkal és gótikus betűtípussal.

 

 

fullsizerender222, Rosmas, Brut de Racó, Brut Nature

Színe citrom árnyalatú. Illatában friss, almás jegyek fedezhetőek fel benne. Közepesen nagy testű, egy picit savhiánnyal küzdő Cava. Fogyasztani kellemes , mert nagyon jól gurul. Nem túl komplex, populáris tétel, közepes lecsengéssel. Az ára 2 éves érlelés után is csak 4 Euro. Egészen jó vétel. (Nem mellesleg a szomszédunk készíti.)

Design: Azt gondolom, hogy azért ilyen olcsó, mert a grafikust is megspórolták a terméken?

 

 

 

fullsizerender233, Sumarroca Negre 2015, Merlot, Cabernet Sauvignon, Ull de Llebre

Végre egy bor! Színe élénk rubin, Már ránézésre is nagyon fiatal. Illata intenzív primőr, fejlődő jegyeket mutat. Leginkább a piros bogyós gyümölcsök érezhetőek ki belőle. Ízében friss, gyümölcsös, savban gazdag, klassz modern karakterű bor. Éljen az acéltartály! Testét illetően leginkább Peti barátom jut eszembe róla (45kg vasággyal). cserébe a tannin sem bántó benne. Lecsengése közepes és gyümölcsös. Jut eszembe! Az Ull de Llebre = Tempanillo (Micsoda meglepetés). Szerintem egy 1-2 év az élettartama. De inkább most érdemes inni, mint később. Ára 4 Euro, szerintem megéri?.

Design: Stílushoz passzoló, egyszerű.